22 Ocak 2011 Cumartesi

Affiliate Marketing – Kolay Para?

Affiliate marketing, aşırı karlı karlı bir iş olabilir. Ancak bunun kolay para anlamına gelmediğini bilmek çok önemlidir. Bu işi yapmaya uğraşan pek çok insan aşağıdakiler gibi sayısız faktörlerle başa çıkmak zorundadır.
-          Trafik (yüksek ziyaretçi trafiği çok faydalı olacaktır.)
-          Yayın yaptığınız alanla ilgili ürün bulmak
-          Kaliteli ürün bulmak
-          Okuyucularınızla aranızda güven inşa etmek
-          Satın alma modunda okuyucuya sahip olmak
-          Satış yapmak için iyi yazıyor olmak (ve daha fazlası)
Affiliate marketing ile birlikte gelen bazı riskler de bulunmaktadır. Örneğin, kalitesiz ürünleri sürekli olarak satmaya çalışmak okuyucularınızı kaybetmenize, şöhretinizi ve markanızı zedelemenize sebep olabilir.
Günümüzde özellikle Amerika ve Avrupada affiliate marketing ile uğraşarak, günde 3-4 saat çalışarak geçimini sağlayan insanların sayısı bir hayli yüksektir. Türkiyede affiliate marketing yeni anlaşılmaya başlamıştır ve bu işi öğrenip kendi küçük işini kurmak isteyenlerin sayısı giderek artmaktadır.
Bu yazımızda affiliate marketing (satış ortaklığı) konusunda sizlerde bir farkındalık oluşturmak istedik. İnternetten para kazanmak istiyorum diyenler için bir giriş yapmış olduk. İlerleyen günlerde, sitemizde daha ayrıntılı bilgileri sizinle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen arkadaşlar aşağıda tavsiye ettiğimiz sitelere bakabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder